Team

Aldo Baerten is solo fluitist bij Antwerp Symphony Orchestra. Als docent fluit is hij werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en de Hogeschool der Kunsten te Utrecht (Nl). Aan de Musikhochshule Köln/Aachen is hij aangesteld als Lehrauftrager Querflöte. Masterclasses geeft hij in 4 continenten.

Peter Verhoyen is solo piccolo bij Antwerp Symphony Orchestra. Hij is docent piccolo aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en senior lecturer aan de Kunstuniversität Graz. Als piccolo specialist wordt hij regelmatig uitgenodigd om masterclasses en piccolo recitals te verzorgen in Europa, Australië en Noord- en Zuid-Amerika.

Aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen behaalde Blaz Snoj de masterdiploma’s fluit (klas van Aldo Baerten) en piccolo (klas van Peter Verhoyen). Op het Benelux Fluit Concours sleepte hij een speciale prijs in de wacht. Als co-solist fluit en solist piccolo is hij verbonden aan Nederlands Camerata. Als free lance muzikant verleent hij zijn medewerking aan diverse orkesten in België en Slovenië.

Helga Henckens heeft een eigen praktijk voor Alexander techniek. Voor diverse professionele verenigingen begeleidt ze kunstenaars uit uiteenlopende disciplines, van clowns, dansers, zangers, paardrijders, kinderkoren en marathonlopers tot leraars aan muziekacademies en sportverenigingen.

Stefan De Schepper won prijzen in verschillende pianocompetities waaronder de Bach wedstrijd, Cantabile wedstrijd, Belfius Classics en de Durlet wedstrijd. Concerten verzorgde hij doorheen Europa en de USA. Aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen is hij aangesteld als pianobegeleider van de klassen fluit en piccolo. Hij ontwikkelde ook theater producties voor kinderen.

Pieter-Jan Verhoyen is een pianist met een passie voor historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk en Vlaams repertoire. Hij won prijzen in verschillende wedstrijden zoals Belfius Classics, Steinway competitie en Lauxmin klavecimbel concours. Hij treedt op met Anima Eterna, Terra Nova Collective en is de pianist van het Ryelandt Trio. Als piano- en klavecimbelbegeleider werkt hij voor het Nationaal Fluitconcours en STAP Roeselare.

Ann-Sofie studeerde taal en letteren aan de KU Kortrijk en harp aan het conservatorium van Roubaix. In 2010 behaalde ze een eerste prijs op het harpconcours Harpegio. In september 2019 startte ze met succes de opleiding illustratie en grafisch ontwerp aan KASK Gent. Haar interesse gaat vooral uit naar kamermuziek, met een voorkeur voor de formatie fluit en harp.

Als lerares fluit is Annemie Verhoyen verbonden aan het conservatorium van Brugge en de kunstacademie te Knokke. Voor het Benelux fluitconcours werd ze regelmatig gevraagd als jurylid. Samen met haar echtgenoot Peter Verhoyen was ze mede-oprichtster en uitgeefster van het Vlaams Fluitistentijdschrift (1993-1998).

 

Contact Us

International Flute Seminar Bruges
't Kloosterhof 67
B-8200 Sint-Michiels
Belgium
Tel: +32 479 497 407
E-mail: info@ifsb.be

Follow Us