Welkom bij International Flute Seminar Bruges

IFSB verwelkomt professionele fluitisten, studenten, gevorderde amateurfluitisten en jonge fluitisten in het Sint-Lodewijkscollege te Brugge. We bieden een zesdaags seminar met masterclasses, workshops, warming up, individuele lessen, piccolo, Alexandertechniek, auditietraining, fluitkoor, docentenconferentie en een juniorendag in een inspirerende sfeer.

Brugge, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, is een van de mooiste steden van Europa! Het was een gerechtvaardigd motief dat UNESCO in 2000 ertoe aanzette om de hele historische binnenstad op de Werelderfgoedlijst te plaatsen. Wandelend door het doolhof van kronkelende geplaveide steegjes en romantische grachten waant u zich in de middeleeuwen. De rijkdom aan musea is een treffend beeld van de bewogen geschiedenis van deze stad. Brugge herbergt ook hedendaagse cultuur, zoals het nieuwe Concertgebouw, dat een van de meest prominente muziekcomplexen in Vlaanderen is. Brugge ligt op slechts 15 minuten met het openbaar vervoer van Zevenkerken.

Summer Course

International Flute Seminar Bruges 2022

16-21 juli 2022

Sint-Lodewijkscollege, Brugge (België)

masterclasses – workshops – piccolo – individuele lessen – warming up – fluitensemble – docentenconferentie – Alexander techniek – auditietraining – docentenconcert – studentenconcert – Junior Day

Junior Day 2022

20 juli 2022

Sint-Lodewijkscollege, Brugge (België)

fluit-avonturendag met een brede waaier aan activiteiten
fluit fitness – fluit en harp – fluit kwis – fluit estafette – mini fluitenorkest – junior concert

Team

Peter Verhoyen is eerste piccolo bij het Antwerp Symphony Orchestra en professor piccolo aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en hoofddocent piccolo aan de Kunstuniversität Graz. Als piccolo-specialist wordt hij in Europa en de USA uitgenodigd om masterclasses en piccolo-recitals te geven. Met Arco Baleno en andere ensembles heeft hij verschillende cd’s en diverse radio-opnames gemaakt.

Aldo Baerten is eerste fluitist bij het Antwerp Symphony Orchestra. Hij is professor fluit aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Hogeschool der Kunsten Utrecht. Hij is benoemd voor de Lehrauftrag Queerflöte aan de Musikhochschule Köln/Aken. Hij geeft masterclasses en concerten op 4 continenten.

Blaz Snoj behaalde een master fluit (klas Aldo Baerten) en piccolo (klas Peter Verhoyen) aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Op het Nederlands Internationaal Fluitconcours was de winnaar van een speciale prijs. Hij is sub-aanvoerder fluit en aanvoerder piccolo van de Nederlands Camerata en werkt als freelance muzikant met verschillende orkesten in België en Slovenië.


Contact Us

International Flute Seminar Bruges
't Kloosterhof 67
B-8200 Sint-Michiels
Belgium
Tel: +32 479 497 407
E-mail: info@ifsb.be

Follow Us