International Flute Seminar Bruges


International Flute Seminar Bruges


International Flute Seminar Bruges
16-21 juli 2018
Brugge, België
Abdijschool Zevenkerken

Masterclasses - Workshops - Flute Choir
Individuele lessen - Piccolo - Warming up - Teachers Conference
Alexander techniek - Auditietraining - Junior Day

Docenten:

Cursuspianisten:

Junior Day:

Alexander techniek:

Course Fee

Klik hier om het aanmeldingsformulier te downloaden
Gelieve het aanmeldingsformulier uit te printen, in te vullen en op te sturen per post of via e-mail naar:
The International Flute Seminar Bruges
‘t Kloosterhof 67
B-8200 Sint-Michiels
Belgium
E-mail: info@ifsb.be

INTERNATIONAL FLUTE SEMINAR BRUGES


verwelkomt professionele fluitisten, studenten, gevorderde amateur fluitisten en jonge fluitspelers in het prachtige domein van de Abdijschool Zevenkerken nabij Brugge. Tijdens dit zesdaagse fluitseminarie bieden we de deelnemers een brede waaier aan masterclasses, workshops, warming up, individuele lessen, piccolo, Alexander techniek, auditietraining, flute choir, teachers conference en een junior day in een inspirerende omgeving.


Festival Day 5 Years IFSB


Festival Day - 28.10.2017 - 13:00
Hof van Gistel (Stedelijk conservatorium Brugge) - Naaldenstraat 7 - Bruges (Belgium)

De Festival Day staat open voor fluitisten en piccoloïsten van alle leeftijden en niveau's.
Professionele fluitisten, docenten, studenten, volwassen amateur fluitisten en jonge fluitspelers zijn er allen van harte welkom.

Tickets:
Ticket voor aktieve deelnemers: € 50 (warming up, flute choir, individuele les, jubileumconcert, broodjes, koffie, thee)
Ticket voor luisteraars: € 30 (warming up, flute choir, jubileumconcert, broodjes, koffie, thee)

Jubileumconcert - 28.10.2017 - 20:00
Joseph Ryelandtzaal - Achiel Van Ackerplein - Brugge (Belgium)

Tickets:
€ 10 - € 6 (jongeren)

Klik hier voor het programma van de Festival Day
Download het aanmeldingsformulier voor de Festival Day
Bestel je tickets voor het jubileumconcert door een e-mail te sturen naar info@ifsb.be

Gelieve het aanmeldingsformulier uit te printen, in te vullen en op te sturen per post of via e-mail naar:
The International Flute Seminar Bruges
‘t Kloosterhof 67
B-8200 Sint-Michiels
Belgium
E-mail: info@ifsb.be


Festival Days


De Festival Days staan open voor fluitisten en piccoloïsten van alle leeftijden en niveau's.
Professionele fluitisten, docenten, studenten, volwassen amateur fluitisten en jonge fluitspelers zijn er allen van harte welkom.
Voor de 6 tot 12 jarigen is er een Junior Day.
Voor wie een professionele muziekopleiding overweegt, zijn deze dagen de ideale gelegenheid om kennis te maken met de leraars en meer informatie te bekomen over de toelatingsperiode.

FESTIVAL DAY NEDERLAND
​17.02.2018 Adams Flute Center Ittervoort

FESTIVAL DAYS BELGIË
25.02.2018 Académie de Musique Braine L'Alleud
18.03.2018 Koninklijk conservatorium Antwerpen

Tickets:
Ticket voor aktieve deelnemers: € 50
In deze prijs zijn inbegrepen: warming-up, individuele les (30’), fluitrecital, studentenconcert, pizza, cake, koffie, thee
Ticket voor luisteraars: € 30
In deze prijs zijn inbegrepen: warming-up, fluitrecital, studentenconcert, pizza, cake, koffie, thee

Aanmeldingsformulier downloaden
° 17.02.2018 Ittervoort (Nl)
° 25.02.2018 Braine l'Alleud (Be)
° 18.03.2018 Antwerp (Be)

Gelieve het aanmeldingsformulier uit te printen, in te vullen en op te sturen per post of via e-mail naar:
The International Flute Seminar Bruges
‘t Kloosterhof 67
B-8200 Sint-Michiels
Belgium
E-mail: info@ifsb.be


Team

Aldo Baerten

Aldo Baerten is solo fluitist by deFilharmonie (Royal Flemish Philharmonic) met dirigenten Edo de Waart, Philippe Herreweghe en Martyn Brabbins. Als docent fluit is hij werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en de Hogeschool der Kunsten te Utrecht (Nl). Aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover is hij aangesteld als Lehrauftrager Querflöte. Masterclasses geeft hij in 4 continenten.


Peter Verhoyen

Peter Verhoyen is solo piccolo bij deFilharmonie (Royal Flemish Philharmonic), mede-oprichter van het kamermuziekensemble Arco Baleno en docent piccolo aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Als piccolo specialist wordt hij uitgenodigd om masterclasses en piccolo recitals te verzorgen, zowel in Europa als in de USA. Met Arco Baleno en diverse andere ensembles realiseerde hij talrijke cd's en radio-opnames.


Robert Pot

Robert Pot studeerde bij Thies Roorda en Koos Verheul. Masterclasses volgde hij ondermeer bij William Bennett, Trevor Wye, Robert Dick en Geoffrey Gilbert. Hij specialiseerde zich in kamermuziek en is lid van het 'Nicolai Consort', een ensemble dat zich voornamelijk toelegt op barokmuziek. Daarnaast maakt hij deel uit van het 'Ensemble 7211', een kamermuziekformatie voor twee fluiten en piano.


Blaž Snoj

Aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen behaalde Blaz Snoj het masterdiploma fluit met grote onderscheiding (klas van Aldo Baerten) en volgt hij de masteropleiding piccolo in de klas van Peter Verhoyen. Masterclasses volgde hij bij Wally Hase, William Bennett, Sarah Jackson, Jean-Michel Tanguy, Anna Garzuly, Emily Beynon en Loic Schneider. Op het Benelux Fluit Concousr sleepte hij een speciale prijs in de wacht. Als free lance muzikant verleent hij zijn medewerking aan deFilharmonie, Casco Phil, de Orkestacademie, het Chamber Orchestra Simfonika Vrhnika en het Orchestra of Academy of Music Ljubljana.


Stefan De Schepper

Pianist Stefan De Schepper won prijzen in verschillende pianocompetities waaronder de Bach wedstrijd, Cantabile wedstrijd, Belfius Classics en de Durlet wedstrijd. Concerten verzorgde hij doorheen Europa en de USA. Aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen is hij aangesteld als pianobegeleider van de klassen fluit en piccolo. Hij ontwikkelde ook theater producties voor kinderen.


Pieter-Jan Verhoyen

Pianist Pieter-Jan Verhoyen studeert aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij won prijzen in diverse pianocompetities waaronder de Steinway wedstrijd, het Concours de Piano de Liège, Belfius Classics. Op twaalfjarige leeftijd richtte hij het kamermuziekensemble Trio Telepatico op. Dit pianotrio bracht zijn debuut-cd uit, was finalist van de Storioni kamermuziekcompetitie en behaalde een eerste prijs in Belfius Classics.


Helga Henckens

Helga Henckens heeft een eigen praktijk voor Alexander techniek. Voor diverse professionele verenigingen begeleidt ze kunstenaars uit uiteenlopende disciplines, van clowns, dansers, zangers, paardrijders, kinderkoren en marathonlopers tot leraars aan muziekacademies en sportverenigingen.


Annemie Verhoyen

Als fluitlerares is Annemie Verhoyen werkzaam aan het stedelijk conservatorium van Brugge. Voor het Benelux Fluit Concours wordt ze vaak gevraagd als jurylid. Samen met haar echtgenoot Peter Verhoyen was ze mede-oprichtster en uitgeefster van het Vlaams Fluitistentijdschrift (1993-1998).


Ann-Sofie Verhoyen

Ann-Sofie studeert aan het conservatorium van Roubaix. In 2010 behaalde ze een eerste prijs op het harpconcours Harpegio. Meerdere jaren maakte ze deel van het Re Mix Orkest (deFilharmonie). Haar interesse gaat vooral uit naar kamermuziek, met een voorkeur voor de formatie fluit en harp. Ook vormt ze een duo met celliste Marie Ponseele.

BRUGGE


Brugge, bekend als het Venetië van het Noorden, wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa! Terecht werd deze historische stad in 2000 opgenomen in de lijst van Werelderfgoed-steden. Wanneer je als toerist langs de romantische grachten en de met kasseien geplaveide straten wandelt, lijkt het alvast je in de Middeleeuwen beland bent. De rijkdom aan musea schetst op een treffende wijze de bewogen geschiedenis van deze historische stad. Maar Brugge biedt ook een thuis aan moderne architectuur, zoals bij voorbeeld het Concertgebouw, één van de belangrijkste cultuurhuizen in Vlaanderen. Vanuit de Brugse binnenstad reis je met het openbaar vervoer in een kwartiertje naar de abdijschool van Zevenkerken.


Contact


International Flute Seminar Bruges
't Kloosterhof 67
B-8200 Sint-Michiels
Belgium
Tel: +32 479 497 407
E-mail: info@ifsb.be

IFSB - Copyright 2015