International Flute Seminar Bruges


Summer Course


International Flute Seminar Bruges
15 - 20 juli 2019
Abdijschool Zevenkerken
Brugge, België

Masterclasses - Workshops - Flute Choir
Individuele lessen - Piccolo - Warming up - Teachers' Conference
Alexander techniek - Auditietraining - Junior Day

Beurs
Wil je graag deelnemen aan de IFSB zommercursus maar red je het niet zonder financiële hulp ?
Verne Q. Powell Flutes. Inc schenkt een beurs aan studenten tussen 15 en 24 jaar, die kunnen aantonen dat ze beschikken over het juiste artistieke talent maar niet over de nodige financiële middelen.
Stuur vóór 1 april 2019 je aanmeldingsformulier met een motivatiebrief en een video of audio opname naar het IFSB secretariaat.
Vóór het einde van de maand april 2019 worden de kandidaten op de hoogte gebracht van de resultaten en toekenning van de beurs.

Speciale prijzen
° IFSB schenkt de zomercursus 2019 aan een prijswinnaar van de Dutch International Flute Competiton
° Stichting Nationaal Fluitconcours schenkt de zomercursus 2019 aan een prijswinnaar van het Benelux Fluitconcoirs voor amateurs.
° Verne Q. Powell schenkt een zilveren Powell-kopstuk aan een deelnemer van de IFSB zomercursus 2019.

Docenten

Cursuspianisten

Junior Day

Alexander-techniek

Tarieven

Aanmelden
Klik hier om het aanmeldingsformulier te downloaden.
Gelieve het aanmeldingsformulier uit te printen, in te vullen en op te sturen per post of via e-mail naar het IFSB secretariaat.

Secretariaat
International Flute Seminar Bruges
‘t Kloosterhof 67
B-8200 Sint-Michiels
België
E-mail: info@ifsb.be


Festival Days


De Festival Days staan open voor fluitisten en piccoloïsten van alle leeftijden en niveau's.
Professionele fluitisten, docenten, studenten, volwassen amateur fluitisten en jonge fluitspelers zijn er allen van harte welkom.
Voor de 6 tot 12 jarigen is er een Junior Day.
Voor wie een professionele muziekopleiding overweegt, zijn deze dagen de ideale gelegenheid om kennis te maken met de leraars en meer informatie te bekomen over de toelatingsperiode.

Festival Day Nederland
19.01.2019 Adams Flute Center Ittervoort

Festival Days België
03.03.2019 Koninklijk Conservatorium Antwerpen (deSingel Anwterpen)
17.03.2018 Académie de Musique Braine L'Alleud (Inschrijven verplicht vóór 03.03.2019)

Tickets
Ticket voor aktieve deelnemers: € 50,-
In deze prijs zijn inbegrepen: warming up, individuele les (30’), fluitrecital, studentenconcert, pizza, cake, koffie, thee
Ticket voor luisteraars: € 30,-
In deze prijs zijn inbegrepen: warming up, fluitrecital, studentenconcert, lunch, koffie, thee

Aanmeldingsformulieren
° 19.01.2019 Ittervoort (Nl)
° 03.03.2019 Antwerpen (Be)
° 17.03.2019 Braine l'Alleud (Be)

Gelieve het aanmeldingsformulier uit te printen, in te vullen en op te sturen per post of via e-mail naar:
The International Flute Seminar Bruges
‘t Kloosterhof 67
B-8200 Sint-Michiels
Belgium
E-mail: info@ifsb.be

INTERNATIONAL FLUTE SEMINAR BRUGES


verwelkomt professionele fluitisten, studenten, gevorderde amateur fluitisten en jonge fluitspelers in het prachtige domein van de Abdijschool Zevenkerken nabij Brugge. Tijdens dit zesdaagse fluitseminarie bieden we de deelnemers een brede waaier aan masterclasses, workshops, warming up, individuele lessen, piccolo, Alexander techniek, auditietraining, flute choir, teachers conference en een junior day in een inspirerende omgeving.


Team

Aldo Baerten

Aldo Baerten is solo fluitist bij het Antwerp Symphony Orchestra met dirigenten Elim Chan, Edo de Waart en Philippe Herreweghe. Als docent fluit is hij werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, de Hogeschool der Kunsten te Utrecht (Nl) en Trinity Laban Conservatoire for Music and Dance London (UK). Aan de Musikhochschule Köln/Aachen is hij aangesteld voor de Lehrauftrag Querflöte. Masterclasses geeft hij in 4 continenten.


Peter Verhoyen

Peter Verhoyen is solo piccolo bij het Antwerp Symphony Orchestra, mede-oprichter van het kamermuziekensemble Arco Baleno en docent piccolo aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Als piccolo specialist wordt hij uitgenodigd om masterclasses en piccolo recitals te verzorgen, zowel in Europa als in de USA. Met Arco Baleno en diverse andere ensembles realiseerde hij talrijke cd's en radio-opnames.


Robert Pot

Robert Pot studeerde bij Thies Roorda en Koos Verheul. Hij onderricht professionele fluitisten, studenten en gevorderde amateurs. Hij is mede-oprichter, artistiek directeur en leraar aan het 'Festival Querwind - Flötentage Staufen’ nabij Freiburg. Hij is oprichter van ‘Flöte Intensiv’ aan de Landesmusikakademie Rheinland-Pfalz. Hij leidt cursussen voor fluitorkesten, workshops fluittechniek en een opleiding voor leraars rond geavanceerde methodologie en foutenanalyse.


Blaž Snoj

Aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen behaalde Blaz Snoj de masterdiploma's fluit (klas van Aldo Baerten) en piccolo (klas van Peter Verhoyen). Op het Benelux Fluit Concousr sleepte hij een speciale prijs in de wacht. Als co-solist fluit en solist piccolo is hij verbonden aan Nederlands Camerata. Als free lance muzikant verleent hij zijn medewerking aan diverse orkesten in België en Slovenië.


Stefan De Schepper

Stefan De Schepper won prijzen in verschillende pianocompetities waaronder de Bach wedstrijd, Cantabile wedstrijd, Belfius Classics en de Durlet wedstrijd. Concerten verzorgde hij doorheen Europa en de USA. Aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen is hij aangesteld als pianobegeleider van de klassen fluit en piccolo. Hij ontwikkelde ook theater producties voor kinderen.


Pieter-Jan Verhoyen

Pieter-Jan Verhoyen behaalde zijn bachelor diploma (pianoklas Jan Michiels) en zet zijn studies verder in Antwerpen (pianoklas Sergej Edelmann) en Brussel (pianoforteklas Claire Chevalier). Hij won prijzen in diverse pianocompetities (Steinway competitie, Concours de Piano de Liège, Belfius Classics). Met het Trio Telepatico bracht hij zijn debuut-cd uit, was hij finalist van de Storioni kamermuziekcompetitie en behaalde hij een eerste prijs in Belfius Classics.


Helga Henckens

Helga Henckens heeft een eigen praktijk voor Alexander techniek. Voor diverse professionele verenigingen begeleidt ze kunstenaars uit uiteenlopende disciplines, van clowns, dansers, zangers, paardrijders, kinderkoren en marathonlopers tot leraars aan muziekacademies en sportverenigingen.


Annemie Verhoyen

Als fluitlerares is Annemie Verhoyen werkzaam aan het stedelijk conservatorium van Brugge. Voor het Benelux Fluit Concours wordt ze vaak gevraagd als jurylid. Samen met haar echtgenoot Peter Verhoyen was ze mede-oprichtster en uitgeefster van het Vlaams Fluitistentijdschrift (1993-1998).


Ann-Sofie Verhoyen

Ann-Sofie studeert taal en letteren aan de KU Kortrijk en harp aan het conservatorium van Roubaix. In 2010 behaalde ze een eerste prijs op het harpconcours Harpegio. Meerdere jaren maakte ze deel van het Re Mix Orkest (deFilharmonie). Haar interesse gaat vooral uit naar kamermuziek, met een voorkeur voor de formatie fluit en harp.

BRUGGE


Brugge, bekend als het Venetië van het Noorden, wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa! Terecht werd deze historische stad in 2000 opgenomen in de lijst van Werelderfgoed-steden. Wanneer je als toerist langs de romantische grachten en de met kasseien geplaveide straten wandelt, lijkt het alvast je in de Middeleeuwen beland bent. De rijkdom aan musea schetst op een treffende wijze de bewogen geschiedenis van deze historische stad. Maar Brugge biedt ook een thuis aan moderne architectuur, zoals bij voorbeeld het Concertgebouw, één van de belangrijkste cultuurhuizen in Vlaanderen. Vanuit de Brugse binnenstad reis je met het openbaar vervoer in een kwartiertje naar de abdijschool van Zevenkerken.


Festival Day 5 Years IFSB


In 2017 vierde IFSB zijn vijfde verjaardag en dat konden we natuurlijk niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Op 28 oktober verwelkomden IFSB docenten Aldo Baerten, Robert Pot, Peter Verhoyen en Blaz Snoj samen met het ensemble Arco Baleno het concertpubliek in de prachtige Joseph Ryelandtzaal te Brugge met virtuoze concerti van Bach, Vivaldi en Haydn. Daarnaast veroverden de IFSB Juniors en IFSB Jonge Talenten samen met huispianist Stefan De Schepper het concertpodium in muziek van onder meer Rameau, Schocker, Quantz, Poulenc, Rutter, ... Het jubileumconcert werd feestelijk afgerond door het IFSB Flute Choir met Haendel’s Arrival of the Queen of Sheba, de Aria uit de derde orkestsuite van Bach en als kers op de taart speelden we met zij allen onze geliefde IFSB Tune !


Contact


International Flute Seminar Bruges
't Kloosterhof 67
B-8200 Sint-Michiels
Belgium
Tel: +32 479 497 407
E-mail: info@ifsb.be

IFSB - Copyright 2018